Feirer 20 år som arkitektkontor med fornying av merkevaren

BLOM Arkitekter feiret nylig 20-årsjubileum og i anledning dagen lanserte de både ny grafisk profil og ny nettside. Lindseth Reklame fikk oppdraget med å levere profilen, og Smart Media ble engasjert som leverandør av den nye nettsiden. Den ferdige leveransen er resultat av et tett og godt samarbeid mellom de tre aktørene.

Arkitektkontoret, som holder til i Namdalen, består av både arkitekter og bygningsingeniører med spisskompetanse på moderne trearkitektur og bærekraftige byggeprosesser. Til sammen har de lang erfaring og god breddekunnskap. Deres spesialitet er modulbasert/industrialisert byggdesign. I tillegg til effektive byggeløsninger har de også stort fokus på godt håndverk, arkitektur og design.

Fokus på kjernekompetanse

Daglig leder, arkitekt Roy M. Blom, forteller at en tydeligere kommunikasjon av virksomhetens kjernekompetanse lenge har vært på ønskelisten. Og 20-årsjubileet ble en utmerket anledning til å presentere arkitektkontoret i ny drakt.

– Vi så et behov for å finne tilbake til oss selv og ta en opprydding i merkevaren. Vi ønsket å finne fram til en kommunikasjonsplattform som posisjonerer oss enda bedre i markedet. Vi hadde først en kreativ prosess med EGGS Design hvor vi fikk definert behov og lagt en strategi. Deretter gikk vi videre til Lindseth Reklame og Smart Media med en bestilling på grafisk profil og nettside.

Omfattende merkevareprosess

Arnt Egil Stjernen (t.v) og Roy M. Blom.

Lindseth Reklame har hatt en relasjon med Blom i 2-3 år gjennom forskjellige faser og utfordringer. Smart Media fikk også være med ganske tidlig i prosessen, noe som var svært gunstig for dem, slik at de kunne representere kunden enda bedre.

– Vi har hatt en omfattende merkevareprosess med workshops og idémøter der resultatet ble en ny profil og kommunikasjonsplattform for merkevaren BLOM arkitekter. Vi har med det klart å fremheve arkitektkontoret bedre og vektlagt deres kjerneverdier, sier daglig leder i Lindseth Reklame Arnt Egil Stjernen og legger til:

– Vi er svært fornøyde, både med prosessen og det å få jobbe med en såpass krevende og kunnskapsrik kunde. Å lande slike prosjekter etterlater alltid en god følelse. Det er en ekstra bonus for oss.

Blom er også godt fornøyd med hele designprosessen og synes det var et fruktbart og profesjonelt samarbeid, med profesjonell håndtering fra dag en, og med et resultat som alle parter kan stå inne for.

– For meg er prosessen minst like viktig som resultatet, og i dette tilfellet er både jeg og mine kolleger enige om at det har vært en meget god prosess.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.