JOBBiT og Adecco inngår samarbeid

Alexander Støvik Kjølstad (JOBBiT) og Inger Mari Bomo (Adecco)
Alexander Støvik Kjølstad i JOBBiT og Smart Norway gleder seg til å samarbeide med Inger Mari Bomo og Adecco. – En stor fordel at vi er samlokalisert på Drivhuset mener de to.

Alexander Støvik Kjølstad i JOBBiT, og Inger Mari Bomo i Adecco tror kundene vil nyte godt av samarbeidet. – Vi har ulike fagområder vi er best på, sammen blir vi et superteam, mener de to. Begge aktørene er lokalisert på Drivhuset Steinkjer.

Smart Norway, overtok eierskapet i JOBBiT 1. april og er nå i gang med å stake ut kursen framover. – Vi skal bygge videre på det vi er gode på i våre selskap, nemlig digital markedsføring, sier Alexander. JOBBiT skal fortsatt hjelpe bedrifter og offentlige virksomheter med å synliggjøre jobbmuligheter og ledige stillinger. – Vi skal også bidra til å digitalisere og profesjonalisere ansettelsesprosessene. Og da passer det veldig bra med et samarbeid med Adecco, mener han.

Smart å være kunde av JOBBiT

JOBBiT blir nå en del av Smart konsernet som består av morselskapet Smart Norway, webbyrået Smart Media, konsulentselskapet Smart Labs, og filmproduksjonsselskapet Camerat. – Det at vi kan kombinere JOBBiT med andre oppdrag vi gjør for våre kunder, tror jeg blir viktig, sier Kjølstad. – Allerede har vi mange kunder som kjøper nettside og film hos oss fordi de trenger å fremstå attraktiv for nye medarbeidere. Det tror jeg enda flere kommer til å forstå viktigheten av i årene som kommer.

Alexander mener at muligheten for å kombinere omdømmearbeid og markedsføring av stillinger på JOBBiT og kunden sine egne kanaler er en styrke. – For de 850 nettsidekundene våre blir det jo ekstra flott, fordi vi veldig enkelt kan oppdatere nettsidene deres også. Bare det er jo en god grunn til å være kunde hos oss, smiler han.

Fra vikarer til faste ansettelser

Inger Mari Bomo er veldig glad for at samarbeidet er på plass. -Vi har vært i samtaler med JOBBiT om samarbeid tidligere også. Etter at Smart Norway overtok eierskapet har vi konkretisert samarbeidet mer enn tidligere. Det at vi er samlokalisert er selvfølgelig også en fordel, mener hun. JOBBiT og Adecco sitter nå på nabokontorene til hverandre på Drivhuset Steinkjer. – Vi springer mye inn til hverandre nå i starten, det er en fordel å kunne være tett på, sier Inger Mari.

Bomo mener Adecco har endret seg mye de siste årene. Fra tidligere å ha jobbet nesten utelukkende med vikarer, har de de siste årene blitt en viktigere samarbeidspartner for sine kunder. – I tillegg til å levere vikarer jobber vi mye med rekruttering til faste jobber, forteller hun.

Inger Mari mener det er mange fordeler med å koble på Adecco når man skal rekruttere medarbeidere. I tillegg til at vi kan bistå i selve rekrutteringsprosessen, eller i deler av den, kan vi skaffe kandidater til stillingene via vårt store nettverk. Det å ansette rett person blir bare viktigere og viktigere avslutter hun.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.