JOBBiT og Adecco inngår samarbeid

Alexander Støvik Kjølstad (JOBBiT) og Inger Mari Bomo (Adecco)
Alexander Støvik Kjølstad i JOBBiT og Smart Norway gleder seg til å samarbeide med Inger Mari Bomo og Adecco. – En stor fordel at vi er samlokalisert på Drivhuset mener de to.

Alexander Støvik Kjølstad i JOBBiT, og Inger Mari Bomo i Adecco tror kundene vil nyte godt av samarbeidet. – Vi har ulike fagområder vi er best på, sammen blir vi et superteam, mener de to. Begge aktørene er lokalisert på Drivhuset Steinkjer.

Smart Norway, overtok eierskapet i JOBBiT 1. april og er nå i gang med å stake ut kursen framover. – Vi skal bygge videre på det vi er gode på i våre selskap, nemlig digital markedsføring, sier Alexander. JOBBiT skal fortsatt hjelpe bedrifter og offentlige virksomheter med å synliggjøre jobbmuligheter og ledige stillinger. – Vi skal også bidra til å digitalisere og profesjonalisere ansettelsesprosessene. Og da passer det veldig bra med et samarbeid med Adecco, mener han.

Smart å være kunde av JOBBiT

JOBBiT blir nå en del av Smart konsernet som består av morselskapet Smart Norway, webbyrået Smart Media, konsulentselskapet Smart Labs, og filmproduksjonsselskapet Camerat. – Det at vi kan kombinere JOBBiT med andre oppdrag vi gjør for våre kunder, tror jeg blir viktig, sier Kjølstad. – Allerede har vi mange kunder som kjøper nettside og film hos oss fordi de trenger å fremstå attraktiv for nye medarbeidere. Det tror jeg enda flere kommer til å forstå viktigheten av i årene som kommer.

Alexander mener at muligheten for å kombinere omdømmearbeid og markedsføring av stillinger på JOBBiT og kunden sine egne kanaler er en styrke. – For de 850 nettsidekundene våre blir det jo ekstra flott, fordi vi veldig enkelt kan oppdatere nettsidene deres også. Bare det er jo en god grunn til å være kunde hos oss, smiler han.

Fra vikarer til faste ansettelser

Inger Mari Bomo er veldig glad for at samarbeidet er på plass. -Vi har vært i samtaler med JOBBiT om samarbeid tidligere også. Etter at Smart Norway overtok eierskapet har vi konkretisert samarbeidet mer enn tidligere. Det at vi er samlokalisert er selvfølgelig også en fordel, mener hun. JOBBiT og Adecco sitter nå på nabokontorene til hverandre på Drivhuset Steinkjer. – Vi springer mye inn til hverandre nå i starten, det er en fordel å kunne være tett på, sier Inger Mari.

Bomo mener Adecco har endret seg mye de siste årene. Fra tidligere å ha jobbet nesten utelukkende med vikarer, har de de siste årene blitt en viktigere samarbeidspartner for sine kunder. – I tillegg til å levere vikarer jobber vi mye med rekruttering til faste jobber, forteller hun.

Inger Mari mener det er mange fordeler med å koble på Adecco når man skal rekruttere medarbeidere. I tillegg til at vi kan bistå i selve rekrutteringsprosessen, eller i deler av den, kan vi skaffe kandidater til stillingene via vårt store nettverk. Det å ansette rett person blir bare viktigere og viktigere avslutter hun.