Tekstilkampanjen​ ​2017

Kampanje laget for tekstilinnsamling høsten​ ​2017

Produsert og levert i fellesskap fra flere av aktørene på Drivhuset i Steinkjer. Holdningskampanjen ble gjennomført av renovasjons aktører i Midt-Norge og i samarbeid med UFF og Fretex. Ved å få inn tekstiler til gjenvinning, får behandlerne til å utnytte 98% av alt som kommer inn. Kastes tekstiler i avfallet avsluttes levetiden til produktet og ressursen er tapt. Målet​ ​med​ ​kampanjen​ ​var​ ​å​ ​få​ ​inn​ ​mer​ ​av​ ​tekstilavfallet​ ​til​ ​tekstilbehandlere​ ​via utplasserte​ ​bokser​ ​i​ ​kommunene.

Resultat fra fornøyd kunde:

For Fretexbeholderne økte innsamling av tekstiler i Midt-Norge med 22,8 % i november og desember måned fra 2016 til 2017.

For både Fretex og UFF økte innsamlingen med 22,9 % i november og desember måned fra 2016 til 2017.

I Steinkjer økte innsamling av tekstiler med 85,9 % i november fra 2016 til 2017 (Fretex).

I 2017 kom det også flere «frie aktører» for innsamling av tekstiler.  Mange ledere, Fretex og UFF, meldte bekymringer om at deres innsamlingmengde derav ville reduseres. Med denne kampanjen skjedde ikke det!

Det har vært enkelt å forholde seg til dere i gjennomføringsfasen. Dere har utført endringer som har skjedd etter våre ønsker raskt. Tusen takk til dere for kreativitet, samarbeidsvilje og godt utviklet materiell til vår kampanje! Morsomt å sette ut et prosjekt til dere. Jeg håper det kan gjentas!

John Olav Skjesol, Steinkjer Kommune

Bilder fra referansecase til kunde.

Kampanjen:

Hva var bestillingen fra kunden?
Holdningskampanje levert på bestilling til Lindseth Reklame og i samarbeid med aktører fra Drivhuset Steinkjer. Bestillingen gjaldt leveranse av en kampanjeprofil, felles uttrykk, valg av virkemidler og rådgiving om bruk av disse.

Hvem lages kampanje for?
10 aktører med ønske om å samle seg om et felles uttrykk for økt fokus på tekstil ut av restavfallet i Midt-Norge. ENVINA, Fias, Fosen Renovasjon, HAMOSInnherred Renovasjon, MNA, NIR, Steinkjer Kommune Renovasjon, SHMIL og Trondheim Renholdsverk i samarbeid med Fretex og UFF om tekstilgjenvinning i Midt-Norge. Hovedkontakt med reklamebyrå var John Olav Skjesol, Avd. Ingeniør enhet Renovasjon, Steinkjer Kommune.

Behovet til kunden?
I dag havner 50% av all tekstil i restavfallet. En av årsakene er at mange tror utslitte sko og tekstiler ikke kan leveres inn. Flere tenker heller ikke over at håndklær, laken og gardiner er gode tekstiler som kan inn til gjenbruk. Vi må endre holdningen og opplyse om at alle slags sko og tekstiler skal leveres i innsamlings boksene, så lenge det er tørt, rent og kommer i lukket pose. Vi må få tekstilen ut av restavfallet og inn til ombruk, reperasjon, omgjøring eller gjenvinning. Dette er et felles miljøansvar. Hvordan får vi kommunisert dette på en enkel og positiv måte til alle i Midt-Norge?

      

For å løse utfordringen og hjelpe kunden var flere samarbeidspartnere fra Drivhuset Steinkjer involvert i totalleveransen:

Lindseth​ ​Reklame: Idè/ konseptutvikling, kommunikasjonsrådgivning, prosjektledelse, kreativ fase, grafisk produksjon og ferdig kampanjeprofil for videre bruk av kunden og alle aktørene. Utforming og konsept / idé resulterte i produksjon av grafisk materiale for å annonsere og skape oppmerksomhet til kampanjesiden høsten 2017. Hver enkelt aktør fikk tilgjengelig samme materiale de kunne bruke etter behov, ønske og etter eget nedslagsfelt.

Smart​ ​Media: Teknisk oppsett av kampanjeside med egen url som alle aktørene kan lenke til. Kampanjeside: https://tekstilgjenvinning.no/

Bård​ ​Svendsen/Ofag /Teksteriet (Tidligere aktør på Drivhuset): ​Tekst og pressemelding for kunde. Pressemelding ved oppstart av kampanjeperioden.

Gidd​ ​Media (nå Camerat): Kreativ fase og foredling av konseptidè til 4 filmer som kan brukes på valgte plattformer (nettsider og sosiale medier). Budskapet og avsendere er med i filmen.

Filmene:

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.