DesignTrykk har blitt Fagtrykk

Daglig leder i Fagtrykk Ole Strand og Tor Egil Dagsvik, som er tidligere daglig leder for DesignTrykk på Steinkjer. Foto
Daglig leder i Fagtrykk Ole Strand (t.v.) og Tor Egil Dagsvik, tidligere daglig leder for DesignTrykk på Steinkjer.

Fagtrykk Trondheim AS og DesignTrykk AS har slått seg sammen og blitt til Fagtrykk fra 1. januar 2019.

Tor Egil Dagsvik, tidligere daglig leder for DesignTrykk på Steinkjer forklarer at bransjen er under press og at det er behov for å styrke seg gjennom oppkjøp som dette.

– Slik som bransjen har vært de siste årene, har det stadig vært behov for å gjøre ulike tilpasninger. Dette har med endringen av produktene å gjøre. Offset-produksjonen har en del oppstartskostnader, og jo større opplag – desto rimeligere. Den digitale produksjonen har også tatt mer overhånd, derfor er det ikke så mange som sitter med det tunge utstyret lenger.

Sammenslåingen vil være fordelaktig for alle parter

Det er også stor konkurranse fra internasjonale aktører. I slike situasjoner må de tilby bedre løsninger og konkurransedyktige priser lokalt. Med forankringen i tidligere Nord- og Sør–Trøndelag, har de samlet solid, faglig kompetanse og en fleksibel produksjon som vil komme alle kunder i hele Trøndelag til gode, opplyser Fagtrykk i en artikkel i Namdalsavisa.

Fagtrykk har nå avdelinger i Namsos og Steinkjer, med hovedkontor i Trondheim.

Tor Egil Dagsvik er meget positiv til sammenslåingen. Han hevder at ved å gå inn i Fagtrykk, blir bedriften både sterkere og større. Han forventer i tillegg at de får 65 millioner i omsetning i løpet av året.

– Jeg gleder meg og er veldig spent på fremtiden som en del av et større fagmiljø. Det er noe som vi er svært positive til. Vi er sikre på at vi har gjort de riktige tilpasningene.

Fagtrykk logo. Foto