Byggebeslutning for Innovasjonscampus Steinkjer

Drivhuset Steinkjer gleder seg over at det er gjort endelig beslutning om å bygge Innovasjonscampus Steinkjer. – Dette har vi jobbet med i mange år nå, og det er godt å vite at prosjektet skal realiseres, sier Svein Roar Lindseth.

Den 25. januar er det byggestart på tomta på NORD Universitetet der Innovasjonscampus Steinkjer skal bygges. Deler av dagens lokaler skal rives, noe skal bygges om og nybygg skal på plass. – Byggearbeidene omfatter et brutto leieareal på vel 14.000 m2 brutto totalareal (BTA). Av dette utgjør nybygg vel halvparten, dvs ca 7.400 m2 BTA. De øvrige arealene er rehabilitering av eksisterende bygninger. I tillegg kommer Statsbyggs D-bygg, forteller prosjektleder Stein Storsul.

FuglesangDahl fikk hovedentreprisen

Det er mange aktører som blir involvert når man nå setter i gang med byggingen, i tillegg til alle som har vært involvert i forprosjektet.

Her er listen over de som har vært, og skal være involvert:
Byggherre: DH Eiendom AS, prosjektleder Talde prosjektstyring AS
Prosjekterende: Norconsult AS, Praksis arkitekter AS, InCube AS
Bygningsmessig hovedentreprise: FuglesangDahl AS
Rørleggerentreprise: RørTek AS
Ventilasjonsentreprise: GK Nord-Trøndelag AS
Elektroentreprise: Bravida as
Byggautomasjon: GK Innemiljø as
Heisentreprise: Otis Heis as
Storkjøkken: Oslo Storkjøkken as

Konseptet som har utviklet seg i Drivhuset skal videreføres i Innovasjonscampusen. – Vi har leid to etasjer i ett av nybyggene, og har fleksibilitet i hvordan vi utvikler oss i disse lokalene, forteller Svein Roar. Han skal fortsett lede Drivhuset videre som konsept og merkevare, og har i tillegg fått med seg Alexander Støvik Kjølstad og Vegard Forbord i Smart Norway til å bidra. – Nå blir det spennende å utvikle Drivhuset til å bli en viktig del av noe større på Innovasjonscampusen, stråler Svein Roar.

Erfaringene fra Drivhuset viktig i Innovasjonscampus Steinkjer

Svein Roar etablerte Lindseth Reklame i 1982, og konseptet Drivhuset Steinkjer på starten av 2000-tallet. Drivhuset Steinkjer er en kreativ klynge som jobber på tvers av selskaper for å tilby kundene best mulig løsninger. – I tillegg til det faglige miljøet er det sosiale aspektet viktig på Drivhuset. Vi har derfor brukt tid på å arrangere både internarrangement, konferanser og andre kundearrangement i fellesskap, sier Arnt Egil Stjernen. Han er daglig leder i Lindseth Reklame og har vært leder av kulturkomiteen KLAPP på Drivhuset i mange år. – Mange av erfaringene fra Drivhuset Steinkjer skal nå videreføres i Innovasjonscampusen, forteller Arnt Egil.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.