Ny aktør på Drivhuset: Leiv Eiriksson rådgiving og analyse

Vi er glade for å kunne presentere Leiv Eiriksson rådgiving og analyse (LERA) som ny aktør på Drivhuset. Avdelingsleder Bjørn Bratt i Leiv Eiriksson Nyskaping (LEN), har fått med seg Joar Nyborg som daglig leder for LERA som skal videreføre LEN sine 20-årige rådgivingstjenester. Nå satser de offensivt på et utvidet tjenestetilbud. 

– Vår ambisjon er å utvikle Leiv Eiriksson rådgiving og analyse AS til en ledende tilbyder av beslutningsstøtte, ledelse og innovasjonsbistand i Trøndelag, sier Joar Nyborg. Vi har betydelig erfaring og kompetanse på disse områdene, og skal bidra med både rådgiving og analyser til offentlig og privat næringsliv i regionen. Vi har allerede en rekke oppdrag, og ser fram til å videreutvikle selskapet sammen med gode kunder og ansatte.

Innovasjon, ledelse og beslutningsstøtte

Innovasjon, ledelse og beslutningsstøtte er arbeidsområdene. – Innovasjon er den mest direkte videreføringen av dagens virksomhet, sier Bjørn Bratt. I tillegg til å hjelpe oppstartsbedrifter, vil vi bistå i utviklingsprosesser og knoppskyting av etablerte bedrifter med finansieringsbistand, prosessledelse, verktøy- og metodekunnskap.

Tjenester på ledelsesområdet omfatter alt fra styrekurs til prosessbistand og operativ prosjektledelse. – Utredninger, undersøkelser og evalueringer er eksempler på det å støtte beslutninger, sier Joar Nyborg. Kravet til kunnskapsbaserte beslutninger vil øke framover, og vi tar sikte på å tilby skreddersydde kunnskapsgrunnlag.

For tiden jobber LERA blant annet med å utvikle et helt nytt produkt; Cash Flow Monitor, som skal bedre økonomistyringen og pengeflyten i mellomstore bedrifter.  Selskapet driver også gründerveiledning for Trondheim kommune, og har blant annet den digitale portalen Min veileder  til etablererveiledning.

Seniorkompetanse

Det nye selskapet er i gang fra nyåret 2018. Selskapet har knyttet til seg medarbeidere og samarbeidspartnere, både folk fra Leiv Eiriksson systemet og andre samarbeidspartnere.

Joar Nyborg er utdannet siviløkonom med spesialisering i innovasjon. Han kommer fra stilling som dekan ved Nord universitet, og har tidligere vært leder for Hundset Mølle og Trøndelag Forskning og Utvikling.

Bjørn Bratt er utdannet siviløkonom og revisor og har de siste årene arbeidet som rådgiver i Leiv Eiriksson Nyskaping AS. Han har tidligere blant annet vært leder for Kunnskapsparken Nord-Trøndelag.

– Jeg  er svært fornøyd med at Leiv Eiriksson Rådgiving og Analyse valgte å være med på laget vårt, uttaler Svein Roar Lindseth.  – Med deres mangeårige kompetanse innen feltene Innovasjon, ledelse og beslutningsstøtte, vil selskapet både forsterke og komplettere rådgivningstilbudene som  allerede befinner seg i Drivhuset. Vi ønsker teamet deres velkommen !

Du kan lese mer om LERA på nettsiden deres. 

 

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.