Fantastisk oppmøte på frokostmøtet ved bystranda

De fleste av de rundt nitti påmeldte samlet seg til frokostmøte ved bystranda i teltet som var satt opp for anledningen. I ly for regnet ble det mingling, kaffedrikking og fortæring av nysmurte snitter før Kirsti Arntsen fra Steinkjer Næringsforum introduserte dagens første innlegg. 

Svein Roar Lindseth | Frokostmøte Drivhuset Steinkjer
Svein Roar Lindseth

Drivhuset 2.0 og Innovasjonscampus Steinkjer

Svein Roar Lindseth fortalte historien om Lindseth Reklame og Drivhuset fram til i dag. Etter 15 års drift av dette kreative kjøpesenteret som i dag består av over 20 små og store virksomheter er han nå klar for å ta kulturen og engasjementet med seg inn i Innovasjonscampus Steinkjer neste høst.

For å lykkes med dette har han også fått med seg Alexander Kjølstad og Vegard Forbord som gjennom de siste ti årene har de tatt opp stadig mer plass i Drivhuset med webbyrået Smart Media, konsulentselskapet Smart Labs, filmproduksjonsselskapet Camerat og rekrutteringsprosjektet JOBBiT.

Alexander Kjølstad | Frokostmøte Drivhuset Steinkjer
Alexander Kjølstad

Alexander fortsatte Drivhusets presentasjon med å vise hvor de fem klyngene (Nord universitet, kreativ klynge, utviklingsklyngen, landbruksklyngen og forskningsklyngen) etterhvert vil lokaliseres på Innovasjonscampus Steinkjer. Målet er å etablere en felles kultur som plattform for samhandling og innovasjon. – Det skal være gode muligheter for både formelle og uformelle treff på tvers av klyngene slik også bygget legger til rette for, fastholdt Alexander.

– Et viktig bidrag for å bygge en slik kultur vil være TrampeKLAPP, skjøt Svein Roar inn. TrampeKLAPP er en avlegger og en videreutvikling av KLAPP – Komitèen for Latter og APPlaus som gjennom mange år har stått for planlegging og gjennomføring av sosiale arrangementer på Drivhuset. På Innovasjonscampus skal TrampeKLAPP bestå av både leder, klyngerepresentanter og studentrepresentanter, og dette skal bidra til knytte miljøene sammen.

Publikum | Frokostmøte Drivhuset Steinkjer
Noen av de fremmøtte

Frendecup og Steinkjer som vertskapsby

Etter Drivhusets presentasjon var det klart for innslag fra Steinkjer Skytterlag. Lederen for skytterlaget, Leif Røkke fortalte om god oppslutning i skyttermiljøet med 8 skytterlag og 50-60 arrangementer pr år i Steinkjer Kommune. Han meldte om god rekruttering i bygdene men ønsket også å trekke med sentrumsområdene i større grad framover. I forkant av landsskytterstevnet på Stjørdal arrangeres andre runde av Frendecup i Steinkjer 31.juli – 4.august. – Jeg vil oppfordre næringslivet i kommunen til å melde seg som sponsorer og benytte anledningen til å markedsføre seg opp mot de rundt fem tusen besøkende som forventes å komme til dette arrangementet, rundet Leif av med å si.

Avslutningsvis tok daglig leder hos Visit Innherred, Anne Haga ordet for å fortelle om vertskapsskolen. Hun fremholdt at et viktig bidrag til vekst og utvikling i regionen er å fokusere på det gode vertskap. – Ved å skape gode synergier i møte med kunder og kollegaer i det daglige, gode kundeopplevelser og gode innbyggeropplevelser bidrar man også til salg, gjensalg og næringsutvikling, poengterte Anne som brukte NRK Sommertogets besøk på Steinkjer i fjor som et bra eksempel på hva man kan få til når man går sammen om å være et godt vertskap.

Etter innslagene tittet solen fram, og det var rom for enda litt mer mingling og hygge før de fremmøtte gikk videre til jobb etter en forfriskende start på dagen ved bystranda.

Foto: Thomas Jergel
Video: Per Georg Krokstad, Camerat