Online 24 Regnskap teller dagene til august

Online 24 Regnskap AS var aldri i tvil om at de skulle bli med resten av Drivhuset inn på nye Innovasjonscampus Steinkjer. Daglig leder og kundekontakt i det nettbaserte regnskapsbyrået, Jarl Foosnæs, ser mange muligheter for samarbeid med de andre aktørene neste år.

Ansatte i Online 24 Regnskap AS. Foto
Online 24 Regnskap AS gleder seg til å flytte til Innovasjonscampus Steinkjer neste år. Fra venstre: Torgeir Opland, Jarl Foosnæs, Tigist Ketema Abebe og Toril Frøseth Austheim.

Online 24 Regnskap jobber i skyen. Det vil si at ingen informasjon er lagret lokalt hos dem. Med navnet ønsker de å billedgjøre at de er på nett 24 timer i døgnet, noe som de er 99,9 prosent av tiden. Online 24 Regnskap er nemlig partner med Xledger – økonomisystemet med markedets mest komplette skyløsning. Slik sørger de for at hele økonomifunksjonen til kunden løftes opp i skyen. I tillegg har de besluttet å bygge kompetanse på PowerOffice Go – også det skybasert, men med mindre funksjonalitet og automatikk

Som arbeidsplattform bruker de en terminalserver som er lokalisert i Trondheim. Det betyr at de kan jobbe hvor som helst så lenge de har internettilgang.

– Vi er avhengige av god infrastruktur i jobben vår. På Drivhuset, hvor vi holder til nå, har vi det ganske bra, men det hender seg at strømmen går i blant. Det tekniske miljøet på campus tror jeg kommer til å bli enda bedre, og det gjør at regnskapsbyrået blir enklere å drifte, sier Jarl Foosnæs og smiler.

Ser fordelene med samlokalisering

For Online 24 Regnskap vil det være mange fordeler med å flytte til Innovasjonscampus Steinkjer. En sterkere samhandling mellom aktørene de har felles kunder med i dag vil være en av disse fordelene. I tillegg ser den daglige lederen absolutt muligheter for at det kan være flere potensielle kunder blant de øvrige aktørene:

– Noen av bedriftene som skal inn på Innovasjonscampus leverer vi allerede tjenester til, men det er jo mange ulike aktører som skal flytte inn, og alle har de behov for en økonomistyring. Det kan vi selvfølgelig være interesserte i å bistå med, sier han.

Han synes også det vil være fordelaktig å komme tettere inn på studentmiljøet på NORD universitet og håper på å få til et samarbeid med regnskapsførerutdanningen.

– Det kan være at vi både trekker studentene inn i prosjektene, eller at vi er med studentene og lager prosjektene. Det er jo veldig relevant for dem, og for oss vil dette være en vinn-vinn-situasjon.

Satser på nye bransjeløsninger

Det er mye spennende som skjer for regnskapsbyrået fremover. For tiden jobber de med automatisering av regnskapsløsningene, ettersom dette er noe de ønsker å satse mer på.

Daglig leder og kundekontakt i Online 24 Regnskap AS Jarl Foosnæs. Foto
Daglig leder og kundekontakt Jarl Foosnæs.

– Vi jobber blant annet med å lage automatikk i bokføringen. Den kostbare ressursen i regnskapet er timer, så vi sparer mange timer med automatisering. En annen fordel med nettbasert regnskap, er at det er ferskvare. Vi kan legge ut alt av informasjon på apper og nettbrett til våre kunder, og de får den i sanntid, sier Jarl Foosnæs.

Per i dag har de cirka 50 kunder spredt over hele Skandinavia, noe som går akkurat i forhold til nåværende kapasitet. Med mer automatiserte prosesser, vil de kunne ha flere kunder per ansatt, og prisen ut til kunde vil også bli lavere.

– Vi skal se på bransjer og gå ut og selge bransjeløsninger. Vi jobber med rene bransjeløsninger for det er veldig unisont. Det vil si at alle bransjer trenger stort sett det samme. Jeg har en ganske ferdig én opp i ermet, men den er ikke rullet ut av dørene enda. Om et par måneder derimot vil den være klar, hinter han frem.