Tar ansvar for kulturbyggingen på Innovasjonscampus Steinkjer

En gang i måneden samles lederne fra de fem fagklyngene som skal flytte inn på Innovasjonscampus Steinkjer. Svein Roar Lindseth har mange års erfaring med kulturbygging her på Drivhuset. Som prosjektleder for kultur på Innovasjonscampus, leder han disse møtene hvor formålet er å bli bedre kjent, samt diskutere hvordan de skal tilrettelegge for kulturelt fellesskap og åpen innovasjon.

Hvordan bygge en innovativ kultur? Det er ikke tilfeldig hvilke leietakere som flytter til Innovasjonscampus Steinkjer om ni måneder. Idéen er at de ulike studieretningene på Nord universitet, organisasjonene og næringslivet skal harmonisere og smelte sammen til et innovativt miljø.

Hver leder, deriblant studenter fra Nord universitet, har ansvaret for å bygge opp miljøet innenfor klyngen sin, slik at de ulike aktørene som klyngen består av kan skape noe sammen. Målet er at det skal kunne bli samarbeidsprosjekter på tvers av disse.

Alle lederne fra de fem klyngene var samlet på Drivhuset mandag 12. november for å diskutere hva som skal vektlegges frem til åpning. Foto
Fra venstre: Bodil Vekseth, Marit Haugen, Alexander Kjølstad, Øyvind Skogvold, Arnt Egil Stjernen, Svein Roar Lindseth, Solveig Fleicher, Kristian Bruseth, Stein Storsul og Tom Kilskar.

Ledermøtene skal bidra til å sette i gang de ulike prosessene

Under ledermøtet 12. november hadde Bodil Vekseth fra utviklingsklyngen et kort innlegg om visjon og verdiprosessen til Innovasjonscampus Steinkjer.

–  For at vi skal få noe ut av fellesskapet, må vi jobbe med hva det skal bety. Derfor bør alle involveres. På nyåret vil det bli et felles arrangement der samtlige aktører er inviterte. Først skal vi ha en arbeidsøkt, så blir det kanskje pølser – og noe godt i glasset på slutten av dagen.

Marit Haugen, leder i landbruksklyngen, har planer om å arrangere et medieseminar for å skape en “vi-følelse” i klyngen sin.

– Jeg ser for meg at det blir to innlegg fra ulike medieaktører, etterfulgt av en sofaprat og mat. Arrangementet er fremdeles i planleggingsfasen, så jeg tar gjerne i mot innspill, sier hun.

Forskningsklyngen kommer til å legge mye vekt på klyngekultur og organisering. Dette temaet er stadig i utvikling.

– Hvis man ønsker et grunnleggende fokus på innovasjon og konstruktivt samarbeid, er det viktig hvordan dette blir organisert opp, konstaterer leder Øyvind Skogvold.

Blir økt fokus på digital kommunikasjon fremover

Ansvaret for visuell identitet og digital kommunikasjon er det den kreative klyngen som har. Leder Alexander Kjølstad hadde hovedinnlegget om sistnevnte under ledermøtet.

Alexander Kjølstad er leder for den kreative klyngen. Foto
Alexander Kjølstad er leder for den kreative klyngen.

– Vi holder på å utvikle en plan for kommunikasjonsarbeidet parallelt med andre prosesser. Vi ønsker at leietakere, studenter, samarbeidspartnere og øvrige interessenter skal bli kjent med Innovasjonscampus Steinkjer og hva det innebærer. En ting er at campusen er interessant for oss som skal dit, men det er også en svær greie for byen og regionen.

– I tillegg planlegger vi en ny nettside, men vi vet enda ikke hvordan den visuelle profilen vil bli, så vi får gjøre siden designmessig litt nøytral til grafisk profil er klar i løpet av januar. En utvalgt gruppe i den kreative klyngen jobber med den, legger han til.

Kjølstad forteller at han nylig hadde et møte med to studenter fra Nord universitet i håp om å få til et samarbeid i forbindelse med kommunikasjonsarbeidet.

– Jeg ser mange muligheter innenfor dette området, og håper blant annet å ha med fem til seks studenter fra film og TV-produksjonsstudiet, som kan få internship og/eller arbeide med bacheloroppgaven hos oss på Drivhuset inntil flyttingen neste år.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.